Parmak İzli Fotoselli Otomatik Kapı

Bina ara girişlerinde yaygın olarak kullanılan ve oldukça sessiz çalışan fotoselli kapılar, konforlu, estetik ve güvenli geçiş sistemleridir. Fotoselli kapı sistemleri temel olarak hareketi algılayan radarlar, mikroişlemci ve emniyet fotosellerinden oluşur. Emniyet fotoseli sayesinde koruma alanına kapının kapanma anında herhangi bir cisim girmesi durumunda kapı durur ve yeniden açılır. Elektrik kesildiği takdirde manuel olarak açılabilen ya da uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen bu sistemlerde güvenliği üst seviyede tutmak amacıyla parmak izli fotoselli otomatik kapı uygulaması gerçekleştirilebilir. Uzun ömürlü ve konforlu bir kullanım sunan fotoselli kapılar tek ya da çift kapı şeklinde üretilebilir. Binanız için en uygun fotoselli kapı tasarım ve uygulaması için proje geliştirmek üzere malzeme ve uygulamada standardı korumayı ilke edinmiş olan firmamızla iletişim kurabilirsiniz.

Parmak İzli Fotoselli Otomatik Kapı
Parmak İzli Fotoselli Otomatik Kapı – Fotoselli Kapı Sistemleri

Parmak İzli Fotoselli Kapıların Avantajları

Parmak izli fotoselli otomatik kapı uygulamaları, parmak izinin taklit edilemiyor oluşu ve herkesin birbirinden farklı ize sahip olması dolayısıyla güvenlik ve personel takibi gibi konularda önemli bir avantaj sağlar. Bu özelliğine ek olarak sistemin tercih edilmesinin sebepleri arasında şu özellikleri de sayılabilir:

  • Farklı geçiş sistemleri ile uyumlu olarak kullanılabilir.
  • İç mekân ile dışarısı arasında ısı dengesi sağlar.
  • Estetik ve şık görünür.
  • Hızlı ve yoğun kullanıma olanak verir.
  • Sıcaklıkları farklı iki ortamı hızlıca ayırabildiğinden enerji tasarrufu sağlar.
  • Elektrik kesik olduğunda da kullanılmaya devam edilebilir.

Parmak İzli Sistem Nasıl Çalışır?

Parmak izli fotoselli otomatik kapı sistemleri, giriş ve çıkışın kayıt altında olması istenen yerler için ideal uygulamaların başında gelir. Parmak izi olarak ifade ettiğimiz parmak uçlarındaki yapı girinti ve çıkıntılardan oluşur ve benzersizdir. Parmak izi okuyan cihazlar bu yapıdaki mesafe ve açıları algılar ve şifreleme için belirli bir algoritma oluşturur. Sisteme bu şekilde tanıtılmış olan bir parmak izi yeniden okutulduğunda da eşleşme gerçekleşir. Bu uygulamada geçiş izni yalnızca sisteme parmak izi tanıtılmış olan kişilere aittir. Parmak izinin okutulduğu cihazların network entegrasyonu sayesinde giriş çıkışla ilgili raporlar alınabilir. Kullanım alanına göre sistemin kayıt kapasitesi ve kişi tanıma hızı değişiklik gösterebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir